Beste kookliefhebber,

Het is zover. De Kaft heeft zichzelf weer overtroffen en een lading nieuwe kookboeken binnengekregen. Niet zomaar een lading, maar een tsunami van culinaire hoogstandjes die je smaakpapillen gaan opzwepen tot ongekende hoogtes. En nee, dit is geen grap. Je mag je oma’s gehaktballen even vergeten, want hier komt het echte werk.

Ottolenghi’s Jeruzalem

Ja hoor, Jeruzalem van Ottolenghi ligt nu ook bij ons op de plank. Denk je dat je ooit iets fatsoenlijks hebt gekookt? Think again. Deze man weet wat koken is, en hij gaat je dat haarfijn uitleggen. Verwacht geen simpele, recht-toe-recht-aan gerechten. Nee, Ottolenghi neemt je mee op een culinaire trip door de straten van Jeruzalem. Je weet wel, die stad waar ze falafel als levenselixer beschouwen.

Comptoir Libanais

En dan hebben we nog de Libanese keuken. Verfijnd, delicaat, en oh zo lekker. Heb je ooit gedacht dat je een meesterkok was omdat je een fatsoenlijke hummus kunt maken? Dan staat je een verrassing te wachten. Dit kookboek leert je hoe je de echte Libanese smaak op je bord tovert. Vergeet het pakje falafel uit de supermarkt. Dit is de real deal.

Joodse tradities

De Joodse keuken komt ook om de hoek kijken. Gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven en nu eindelijk binnen handbereik liggen. Stoofpotjes, soepen en gebakjes waar je mond van gaat wateren. Misschien krijg je zelfs een spiritueel moment als je deze gerechten proeft. Of misschien niet, maar lekker zijn ze zeker.

Turkse verrukkingen

Last but not least: de Turkse keuken. Vergeet de döner van de hoek, dit kookboek neemt je mee naar de culinaire harten van Istanbul en ver daarbuiten. Van gegrilde kebabs tot zoete baklava, dit boek heeft het allemaal. En ja, je gaat een paar kledingmaten groeien als je alles gaat proberen, maar dat is een klein offer voor de goden van de gastronomie.

Waarom zou je dit kopen?

Bij De Kaft begrijpen we dat het leven te kort is voor smakeloos eten. Daarom heb ik deze boeken in huis gehaald. Of je nu een keukenprins of een kookkluns bent, deze boeken brengen je op het rechte pad. Naar de supermarkt, naar de keuken, en dan uiteindelijk naar een euforisch gevoel van “Ik heb het geflikt!”

Kom langs bij De Kaft

Dus waar wacht je nog op? Kom naar De Kaft en duik in onze nieuwe kookboeken. Wat je ziet op de foto is slechts een voorproefje. Je maag zal je dankbaar zijn.

Tot snel bij De Kaft, als je tenminste durft.

Met smakelijke groeten,

Leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *