Verrijk je Geest: Een Reis door de Wijsheid van het Oosten

In een tijd waarin rusteloosheid en innerlijke onrust ons allen lijken te achtervolgen, biedt De Kaft een uitweg, een weg naar de sereniteit van het Oosten. Onze nieuwste aanwinsten, een collectie van Oosterse filosofieën, beloven een reis naar diepere inzichten en vrediger gemoedsrust.

Het Taoïsme, met zijn eenvoudige maar diepgaande filosofie van overgave aan de natuurlijke loop van het leven, nodigt ons uit om te vertrouwen op het ritme van het bestaan zelf. De Tao Te Ching leert ons dat loslaten vaak de sleutel is tot echte vrijheid en vrede.

En dan het Boeddhisme, een pad dat ons leidt naar verlichting en mededogen. In de geschriften van de Dhammapada vinden we praktische raadgevingen voor het vinden van innerlijke rust te midden van het tumult van het dagelijkse bestaan. Mindfulness, compassie en begrip voor het lijden van onszelf en anderen zijn hierin sleutelbegrippen.

Onze collectie omvat werken voor zowel de beginner als de ervaren reiziger op het pad van zelfontdekking. Of je nu op zoek bent naar een dieper begrip van de Oosterse filosofieën of gewoon naar inspiratie snakt voor een leven in balans, deze boeken beloven een onschatbare bron van wijsheid.

Wees echter gewaarschuwd: deze juweeltjes van wijsheid vinden gretig aftrek. Met hun vermogen om harten te raken en geesten te verlichten, zijn ze snel uitverkocht. Dus wees niet terughoudend – stap binnen bij De Kaft en laat je meevoeren op een reis naar innerlijke vrede en verlichting.

Ontdek de schatten die wachten in onze collectie van Oosterse filosofieën. Verrijk je geest, voed je ziel en omarm de tijdloze lessen van het Oosten.

Verdiep je in de menselijke saga: De complete reeks ‘Mijn Strijd’ van Knausgard nu beschikbaar bij De Kaft!

Stap binnen in het grenzeloze universum van de menselijke ervaring met de complete reeks ‘Mijn Strijd’ van Karl Ove Knausgard, nu beschikbaar bij De Kaft! Voor degenen die hunkeren naar literaire ontdekkingen en de diepste krochten van de menselijke psyche willen verkennen, is deze reeks een must-read.

Een meesterlijke exploratie van het alledaagse:

In zes omvangrijke delen neemt Knausgard ons mee op een epische reis door zijn eigen leven, waarbij hij de grens tussen fictie en realiteit vervaagt. Met ongekende eerlijkheid en een scherp oog voor detail onthult hij de kleine momenten en grootse emoties die ons mens maken. Van alledaagse beslommeringen tot existentiële crises, ‘Mijn Strijd’ is een monumentale exploratie van de menselijke conditie.

Een schrijfstijl zo authentiek als het leven zelf:

Wat deze reeks zo meeslepend maakt, is de onmiskenbare stijl van Knausgard. Zijn proza is rauw, ongepolijst en onverbloemd eerlijk. Hij schuwt geen enkel onderwerp, hoe triviaal of taboe het ook mag lijken. Door zijn vermogen om de meest alledaagse gebeurtenissen te transformeren tot universele ervaringen, trekt Knausgard de lezer diep in zijn wereld.

Een uitnodiging tot zelfreflectie:

Terwijl we bladzijde na bladzijde omslaan, dwingt ‘Mijn Strijd’ ons om te reflecteren op ons eigen leven. Het confronteert ons met onze angsten, verlangens en mislukkingen, en nodigt ons uit om de complexiteit van het menselijk bestaan te omarmen. Door Knausgard’s oprechte en vaak pijnlijke exploratie van zijn eigen leven worden we uitgedaagd om na te denken over het onze.

De tijdloze relevantie van ‘Mijn Strijd’:

Hoewel geworteld in de Noorse samenleving en cultuur, overstijgt ‘Mijn Strijd’ de grenzen van tijd en ruimte. De thema’s die Knausgard aanraakt – liefde, dood, identiteit, en alles daartussenin – zijn universeel en tijdloos. Zijn werk spreekt tot lezers over de hele wereld en zal dat nog vele generaties blijven doen.

Duik in:

Dus, waar wacht je nog op? Grijp het enige tweedehands exemplaar van de complete reeks ‘Mijn Strijd’ bij De Kaft en laat je meevoeren op een reis die je nooit zult vergeten. Bereid je voor om te lachen, te huilen, en vooral, om na te denken. Want zoals Knausgard ons laat zien, is het leven zelf de grootste bron van inspiratie.

Duik in de diepte van de realiteit: onze vernieuwde collectie waargebeurde verhalen, true Crime en reisverhalen!

Beste lezers,

Het is tijd om even uit de waan van fictie te stappen en de echte wereld te verkennen. Onze vernieuwde collectie biedt een breed scala aan echte verhalen, waarin de menselijke ervaring centraal staat. Geen opsmuk, geen franje, maar oprechte verhalen die je raken tot in het hart.

Stel je voor: een plank vol boeken die je meenemen naar plekken en situaties die echt hebben plaatsgevonden. Dit is geen literaire reis, maar een reis door de werkelijkheid, waar elke bladzijde een nieuw inzicht biedt in het leven van echte mensen.

Of je nu geïnteresseerd bent in true crime verhalen die je op het puntje van je stoel laten zitten, waargebeurde verhalen die je inspireren, of reisverslagen die je meenemen naar verre oorden, onze collectie heeft voor elk wat wils.

Laat me je een idee geven van wat je kunt verwachten:

 1. De schaduwzijde van de realiteit: Verken de donkere kanten van het menselijke bestaan met onze selectie true crime verhalen, die de rauwe werkelijkheid blootleggen achter de glanzende façade van de samenleving.
 2. Levens als spiegel van de ziel: Laat je ontroeren door de diepgaande verhalen van echte mensen in waargebeurde verhalen, die je laten zien dat het leven vol contradicties en verrassingen zit.
 3. Reizen naar de essentie: Ontdek de ware betekenis van avontuur met onze reisverslagen, die je meenemen naar verre oorden en je laten kennismaken met nieuwe culturen en perspectieven.

Dit is slechts een glimp van wat onze vernieuwde collectie te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Neem een boek van de plank, ga zitten en laat je meevoeren door de echte verhalen van echte mensen.

Met vriendelijke groeten,

Leen

Beste kookliefhebber,

Het is zover. De Kaft heeft zichzelf weer overtroffen en een lading nieuwe kookboeken binnengekregen. Niet zomaar een lading, maar een tsunami van culinaire hoogstandjes die je smaakpapillen gaan opzwepen tot ongekende hoogtes. En nee, dit is geen grap. Je mag je oma’s gehaktballen even vergeten, want hier komt het echte werk.

Ottolenghi’s Jeruzalem

Ja hoor, Jeruzalem van Ottolenghi ligt nu ook bij ons op de plank. Denk je dat je ooit iets fatsoenlijks hebt gekookt? Think again. Deze man weet wat koken is, en hij gaat je dat haarfijn uitleggen. Verwacht geen simpele, recht-toe-recht-aan gerechten. Nee, Ottolenghi neemt je mee op een culinaire trip door de straten van Jeruzalem. Je weet wel, die stad waar ze falafel als levenselixer beschouwen.

Comptoir Libanais

En dan hebben we nog de Libanese keuken. Verfijnd, delicaat, en oh zo lekker. Heb je ooit gedacht dat je een meesterkok was omdat je een fatsoenlijke hummus kunt maken? Dan staat je een verrassing te wachten. Dit kookboek leert je hoe je de echte Libanese smaak op je bord tovert. Vergeet het pakje falafel uit de supermarkt. Dit is de real deal.

Joodse tradities

De Joodse keuken komt ook om de hoek kijken. Gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven en nu eindelijk binnen handbereik liggen. Stoofpotjes, soepen en gebakjes waar je mond van gaat wateren. Misschien krijg je zelfs een spiritueel moment als je deze gerechten proeft. Of misschien niet, maar lekker zijn ze zeker.

Turkse verrukkingen

Last but not least: de Turkse keuken. Vergeet de döner van de hoek, dit kookboek neemt je mee naar de culinaire harten van Istanbul en ver daarbuiten. Van gegrilde kebabs tot zoete baklava, dit boek heeft het allemaal. En ja, je gaat een paar kledingmaten groeien als je alles gaat proberen, maar dat is een klein offer voor de goden van de gastronomie.

Waarom zou je dit kopen?

Bij De Kaft begrijpen we dat het leven te kort is voor smakeloos eten. Daarom heb ik deze boeken in huis gehaald. Of je nu een keukenprins of een kookkluns bent, deze boeken brengen je op het rechte pad. Naar de supermarkt, naar de keuken, en dan uiteindelijk naar een euforisch gevoel van “Ik heb het geflikt!”

Kom langs bij De Kaft

Dus waar wacht je nog op? Kom naar De Kaft en duik in onze nieuwe kookboeken. Wat je ziet op de foto is slechts een voorproefje. Je maag zal je dankbaar zijn.

Tot snel bij De Kaft, als je tenminste durft.

Met smakelijke groeten,

Leen

Verdiep je in de intrigerende Kathaarse geschiedenis met onze nieuwste non-fictie boeken!

Beste leesgenoten,

Met opwinding kondigen ik onze recente aanwinst aan: een uitgelezen selectie tweedehands non-fictie boeken over de mysterieuze Katharen! Betreed de diepten van deze middeleeuwse religieuze beweging en laat je meevoeren door hun betoverende geschiedenis, complexe filosofieën en verhelderende inzichten.

Of je nu een geschiedenisenthousiasteling bent die dorst naar een dieper begrip van deze boeiende periode, een spiritueel zoekende ziel die de essentie van het Katharisme wil doorgronden, of gewoonweg geïntrigeerd bent door deze fascinerende cultuur, onze collectie biedt voor ieder wat wils.

Laat je meeslepen door de diepzinnige verhalen en historische analyses die deze boeken te bieden hebben.

Bezoek onze boekhandel in Gent en verlies jezelf in de betoverende wereld van de Katharen, waar elk boek een poort opent naar nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Tot ziens bij De Kaft!

Met warme groeten,

Leen

Klein van stuk, groot in plezier: nieuwe Dwarsliggers bij De Kaft!

Vrienden, vriendinnen, en al diegenen die nog niet weten wat te lezen deze zomer, luister eens even naar mij. Bij De Kaft zijn er verse Dwarsliggers binnengekomen, en geloof me, die wil je niet missen!

Dwarsliggers, die kleine pareltjes van boeken die je overal mee naartoe kunt nemen. Perfect voor in je handtas, broekzak of reiskoffer. Lichtgewicht en compact, maar met een grote dosis literair plezier. Of je nu op een zomers terras zit met een fris glas witte wijn, of jezelf verliest op een tropisch strand met je tenen in het zand, met een Dwarsligger heb je altijd een goed verhaal binnen handbereik.

En man, wat hebben we een collectie deze keer! Van romantiek tot spanning, van klassiekers tot moderne meesterwerken, we hebben het allemaal. Dus kom langs bij De Kaft, kies jouw favorieten uit en laat je meeslepen op een literaire reis deze zomer!

Tot binnenkort in de winkel, en onthoud: het leven is kort, maar de boeken zijn eindeloos!

Groetjes,

Leen

Ontdek de Braderie Publique in Gent: Kortingen en koopjes bij De Kaft

De Braderie Publique in Gent is altijd een evenement om naar uit te kijken, en dit jaar wordt het gehouden van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni. Tijdens deze dagen heeft De Kaft, jouw favoriete tweedehands boekenwinkel, extra veel koopjes in de aanbieding.

Aanbiedingen bij De Kaft:

 • Buiten: Bakken met boeken voor €1, €3 en €5 per stuk.
 • Binnen: Kortingen tot 70% op een breed scala aan boeken.
 • Extra korting: Tijdens de braderie krijg je 10% korting op het hele aanbod tweedehandsboeken.

Openingstijden van De Kaft tijdens de Braderie Publique:

 • Donderdag 30 mei: 13:00 – 18:00 uur
 • Vrijdag 31 mei: 11:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag 1 juni: 11:00 – 18:00 uur
 • Zondag 2 juni: 11:00 – 16:00 uur

Voor meer informatie over de Braderie Publique kun je hier de officiële website van het evenement raadplegen.

Verborgen schatten: Verdwenen Brouwerijen in en rond Antwerpen – uniek boek van Guy Verdonck nu beschikbaar bij De Kaft!

Verdwenen brouwerijen in en rond Antwerpen / Guy Verdonck

Het boek “Verdwenen brouwerijen in en rond Antwerpen” van Guy Verdonck is een waardevol en zeldzaam werk dat de rijke geschiedenis van brouwerijen in de regio Antwerpen documenteert. Het boek neemt de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd, waarbij het verhaal wordt verteld van brouwerijen die ooit bloeiden maar nu slechts een vage herinnering zijn.

Met zorgvuldig onderzoek en gedetailleerde beschrijvingen brengt Verdonck de verdwenen brouwerijen weer tot leven, en werpt hij licht op hun impact op de lokale gemeenschappen en de biercultuur in de regio. Het boek bevat ook zeldzame afbeeldingen, oude advertenties en historische documenten die de lezer een uniek inzicht geven in het verleden van Antwerpse brouwerijen.

Door zijn zeldzaamheid en historische waarde is het boek van Guy Verdonck niet alleen een must-have voor liefhebbers van lokale geschiedenis en biercultuur, maar ook een waardevolle toevoeging aan elke boekenverzameling.

Tot binnenkort in de winkel,

Leen

Nieuw binnen: stap in de wereld van woorden!


Bij De Kaft is de collectie weer verrijkt met een schat aan nieuwe boeken, en ik kan niet wachten om ze met je te delen. Laat je betoveren door literaire meesterwerken, verdiep je in de diepzinnige filosofieën van oude en moderne denkers, ontdek de geheimen van de menselijke geest in boeken over psychologie, en laat je inspireren door de stemmen die roepen om verandering in de wereld van politiek en maatschappij.

Verken de wereld van literatuur:

 • Ontdek de geschiedenis door de ogen van Louis Paul Boon.
 • Laat je meeslepen door Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers.
 • Verlies jezelf in de betoverende proza van Stefan Hertmans.
 • Verken het literaire landschap met Jeroen Brouwers.
 • Betreed de magische wereld van Luigo Pirandello.

Laat je gedachten dwalen met filosofische juweeltjes:

 • Verken de diepten van het menselijk denken met Aristoteles.
 • Laat je inspireren door de tijdloze wijsheid van Spinoza.
 • Laat je uitdagen door de provocerende ideeën van Friedrich Nietzsche.
 • Ontdek de krachtige inzichten van Hannah Arendt.
 • Duik in de wereld van het existentialisme.
 • Leer van de grote denkers uit de geschiedenis met Kopstukken Filosofie.

Duik dieper in de menselijke geest met psychologische werken:

 • Ontdek de mysteries van hoogbegaafdheid.
 • Verken de complexiteit van de menselijke psyche met Paul Verhaeghe.
 • Laat je inspireren door de visionaire ideeën van Rutger Bregman.

Ontdek nieuwe perspectieven op politiek en paatschappij:

 • Stap in de complexe wereld van de geopolitiek met De Nieuwe Wereldorde van Rob de Wijk
 • Vediep je in de geschiedenis van politieke ideeën in De Oorsprong van Onze Politiek van Francis Fukuyama.
 • Laat je informeren door de inzichten van David Van Reybrouck en Luc Huyse
 • Word geïnspireerd door de strijd voor een betere wereld met Greta Thunberg.
 • Verken de betekenis van vrijheid in onze maatschappij.

Laat je gedachten op reis gaan met Yuval Noah Harari:

 • Ontdek de geschiedenis van de mensheid met Sapiens.
 • Verdiep je in het menselijk brein met Homo Sapiens.
 • Leer van de lessen voor de 21e eeuw met 21 Lessen voor de 21e Eeuw.

Vind het perfecte boek om je passie voor pottenbakken en boetseren te verdiepen:

Of je nu geïnteresseerd bent in het maken van keramiek, het draaien van klei op een draaischijf, of het boetseren van sculpturen, De Kaft heeft het boek dat bij jou past.

Kom langs bij De Kaft en laat je inspireren door onze nieuwste aanwinsten. Ervaar de magie van boeken en vind jouw volgende literaire avontuur bij ons!

Tot binnenkort in de winkel,

Leen