Ontdek ‘Geschiedenis van de gemeenten der Provincie Oost-Vlaanderen’ door Frans De Potter

Ben je een liefhebber van geschiedenis en unieke boeken? Maak dan kennis met de eerste reeks van ‘Geschiedenis van de gemeenten der Provincie Oost-Vlaanderen’ door Frans De Potter, gepubliceerd tussen 1864 en 1870.

Deze bijzondere set van vier volumes neemt je mee door de geschiedenis van het arrondissement Gent, van de 18e en 19e eeuw. Frans De Potter weet de gebeurtenissen uit deze periode op een levendige en gedetailleerde manier te beschrijven. Elk boek is half leer gebonden met prachtige gemarmerde platten, wat niet alleen zorgt voor een duurzame maar ook mooie uitstraling. De boeken hebben een handzaam formaat van 23 x 16 cm, ideaal voor in je boekenkast.

Dit is een zeldzame eerste druk, gedrukt door de gerenommeerde drukkerij C. Annoot-Braeckman in Gent. Een echte vondst voor verzamelaars en geschiedenisliefhebbers. Het bezitten van deze set is als het koesteren van een stukje geschiedenis.

Heb je interesse in deze unieke set of wil je meer weten? Stuur me een berichtje of kom langs in de winkel!

Rebellie dagen bij De Kaft

Lieve vrienden van De Kaft,

Wat een overweldigende reacties op mijn oproep! Jullie hartverwarmende steun geeft me de energie om de winkel nog gezelliger te maken, ondanks de digitale tegenwind en de verdwijntruc van tram 1. 💪📚

Omdat jullie zoveel liefde en betrokkenheid hebben getoond, wil ik graag iets terugdoen. Ik heb besloten om een speciale actie te organiseren: “Rebellie Dagen bij De Kaft”! 🎉

Kom de komende weken naar de winkel en geniet tot het einde van de maand van:

📖 10% korting op alle boeken en strips. Gebruik het codewoord ‘REBEL’!
📸 Maak een foto in de winkel, deel het op social media met de hashtag #DeKaftRebelleert en tag De Kaft om kans te maken op een van de drie boekenbonnen van 20 euro! De winnaars worden aan het einde van de maand bekendgemaakt.

En voor de thuisblijvers: blijf mijn posts liken, delen en erop reageren. Samen trotseren we de algoritmes en laten we zien dat een beetje kunst en rebellie nooit kwaad kan.

Jullie zijn mijn ware helden en ik kijk ernaar uit om jullie snel weer te zien in de winkel of online!

Liefs en een warme groet,

Leen

Wielrennen in de boeken: ontdek Stan Ockers, Eddy Merckx en Joop Zoetemelk bij De Kaft!

Lieve vrienden,

De Tour de France is bezig en hoewel ik zelf niet veel met wielrennen heb, heb ik wel drie pareltjes in mijn tweedehandsboekenwinkel, De Kaft, staan: boeken over Stan Ockers, Eddy Merckx en Joop Zoetemelk. Heb ik ze gelezen? Nee, maar dat maakt ze niet minder interessant! 🙈

📘 Stan Ockers – De “Vliegende Antwerpse”. Dit boek ziet er fantastisch uit op mijn boekenplank en is een must-have voor elke wielerfan. Ik kan je weinig vertellen over zijn prestaties, maar ik weet wel dat het een prachtig boek is dat wacht om door jou gelezen te worden.

📙 Eddy Merckx – De “Kannibaal”. Deze naam klinkt al indrukwekkend genoeg, toch? Dit dikke boek is een perfect cadeau voor die ene vriend die alles van wielrennen weet. Ik weet zeker dat het vol staat met fascinerende details en anekdotes.

📗 Joop Zoetemelk – De onverzettelijke Nederlander. Dit is niet zomaar een boek, maar een gesigneerde luxeversie in een prachtig foedraal. Joop heeft vast heel wat indrukwekkende dingen gedaan op de fiets. Wat precies? Geen idee, maar dit boek is een echte aanwinst voor je collectie en wie weet, leer je er nog iets van!

Dus, als je op zoek bent naar een goed verhaal of gewoon een mooi boek voor je collectie, kom dan naar De Kaft. Deze boeken verdienen het om bij een échte wielerfanaat op de plank te staan.

Groetjes,

Leen

Ontdek de wijsheid van Plato: een berzamelbox bij De Kaft!

Beste boekenliefhebbers,

Ik kan mijn opwinding nauwelijks onderdrukken! Zojuist hebben we bij De Kaft een prachtige verzamelbox ontvangen met het werk van de legendarische filosoof Plato. Een echt juweeltje uit de Oudheid, boordevol tijdloze wijsheid en inzichten die ook vandaag de dag nog relevant zijn.

Wie was Plato eigenlijk? Geboren rond 427 v.Chr. in het oude Athene, was hij een van de invloedrijkste denkers uit de oudheid. Zijn ideeën en geschriften hebben een blijvende stempel gedrukt op de filosofie, politiek, ethiek en zelfs kunst en literatuur.

Wat maakt deze verzamelbox zo bijzonder? Het bevat een verzameling van Plato’s belangrijkste werken, waaronder de beroemde “Staat” (Politeia), waarin hij zijn ideeën over rechtvaardigheid, de ideale staat en de rol van filosofen uiteenzet. Ook zijn dialogen zoals “Symposium” en “Gorgias” zijn opgenomen, waarin hij diepgaande discussies voert over liefde, kennis en deugdzaamheid.

Heb jij al eens iets van Plato gelezen? Zo niet, dan is dit het perfecte moment om kennis te maken met zijn gedachtegoed. Zijn werken zijn niet alleen intellectueel stimulerend, maar ook verrijkend voor de ziel. Of je nu een filosofiestudent bent, een liefhebber van klassieke literatuur of gewoon nieuwsgierig naar de oorsprong van onze westerse denktradities, Plato’s geschriften bieden een onschatbare bron van inspiratie.

Bij De Kaft streven we ernaar om zulke tijdloze schatten toegankelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en filosofie. Onze winkel is gevuld met unieke vondsten zoals deze, klaar om ontdekt te worden door nieuwsgierige geesten.

Kom langs bij De Kaft en laat je betoveren door de wijsheid van Plato. Deze verzamelbox is een aanwinst voor elke boekenplank en een uitnodiging om diep na te denken over de essentiële vragen van het leven.

Tot ziens in de winkel!

Met literaire groeten,

Leen

Censuur en miserie in de digitale jungle

Beste vrienden van De Kaft,

Het is tijd voor een klein avontuur in de jungle van de sociale media! Zoals sommigen van jullie weten, heeft mijn geliefde boekenwinkel een klein akkefietje gehad met Facebook. Op 16 maart plaatste ik trots een foto van een Helmut Newton boek, inclusief wat artistieke naaktheid. Helaas zag Facebook dit anders en besloot om mijn vleugels te kortwieken voor zes maanden (nog maar twee te gaan, hoera!).

Door deze digitale misère heb ik nu het bereik van een afgestempelde postzegel. Maar laten we eerlijk zijn, zonder jullie is De Kaft maar een verzameling woorden op papier. En de tram voor de deur is ook al foetsie. Dubbele pech dus!

Dus, bij deze een warme, lichtjes wanhopige maar vooral oprechte oproep: help me deze barre tijden door! Deel, like, reageer op mijn posts alsof je leven ervan afhangt (of toch minstens mijn voortbestaan). En als je toevallig in de buurt bent, kom dan zeker langs in de winkel. Er wacht een schat aan boeken en een warme glimlach op jullie.

Laten we samen de algoritmes te slim af zijn en bewijzen dat een beetje artistieke rebellie nooit kwaad kan. Jullie steun betekent meer voor mij dan Facebook ooit kan weten.

Liefs en papieren groetjes,

Leen

Unieke antiquarische set: ‘Le livre des jours’

In de wereld van boekverzamelaars en geschiedenisliefhebbers zijn er zeldzame vondsten die echt opvallen. Eén zo’n parel is de unieke antiquarische set van ‘Verba dierum’ door Emilien Malingié. Deze bijzondere collectie, bestaande uit drie volumes, biedt een diepgaande blik op de gebeurtenissen in de Abdij van Sint-Pieter bij Gent en de Oostenrijkse Nederlanden gedurende de late 18e eeuw.

Historische achtergrond

‘Le livre des jours’ is een fascinerende kroniek die een nauwkeurige weergave biedt van opmerkelijke gebeurtenissen die zich afspeelden van 1779 tot 1790. Deze periode was een turbulente tijd in de geschiedenis van de Lage Landen, gekenmerkt door politieke en sociale veranderingen. Emilien Malingié, een religieus en secretaris van de abdij, documenteerde deze gebeurtenissen met oog voor detail en passie voor zijn omgeving.

De unieke set

Wat deze set extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een handgeschreven kopie uit circa 1900. Deze kopieën zijn zorgvuldig vervaardigd naar het oorspronkelijke achttiende-eeuwse manuscript, dat zich bevindt in de Universiteitsbibliotheek van Gent. De set bestaat uit drie volumes met harde kaft, elk in een formaat van 21 x 18 cm.

Bent u geïnteresseerd in deze unieke set, neem dan contact met me op voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Vriendelijke groet,

Leen

Stap binnen in de magische wereld van Harry Potter bij De Kaft!

Hallo boekenliefhebbers,

Magisch nieuws uit De Kaft! Ik ben ontzettend enthousiast om aan te kondigen dat de volledige Harry Potter serie in het Nederlands nu beschikbaar is in mijn winkel. Of je nu een nieuwe reis naar Zweinstein wilt maken of de betoverende avonturen van Harry, Hermelien en Ron opnieuw wilt beleven, dit is jouw kans om de magie in huis te halen.

De Harry Potter serie, geschreven door J.K. Rowling, heeft miljoenen lezers over de hele wereld betoverd met zijn meeslepende verhaallijnen, boeiende personages en de rijke magische wereld die Rowling tot leven heeft gebracht. Het begon allemaal met “Harry Potter en de Steen der Wijzen” en eindigde met het epische slot van “Harry Potter en de Relieken van de Dood”. Nu kun je al deze fantastische boeken vinden in mijn boekenwinkel, klaar om ontdekt en herontdekt te worden.

Waarom zou je de Harry Potter serie moeten lezen? Niet alleen biedt het een ontsnapping naar een wereld vol spreuken, toverdranken en avonturen, maar het behandelt ook diepgaande thema’s zoals vriendschap, moed en de strijd tussen goed en kwaad. Het is een reis die zowel jong als oud zal aanspreken, en die je keer op keer terug zal laten verlangen naar meer.

Bij De Kaft streven ik ernaar om iconische en geliefde boeken zoals deze toegankelijk te maken voor alle lezers. Mijn tweedehands boekenwinkel is gevuld met schatten die wachten om herontdekt te worden, waaronder nu dus ook de complete Harry Potter serie in het Nederlands.

Kom langs bij De Kaft, laat je betoveren door de magie van Harry Potter en vind jouw exemplaar om thuis te koesteren. Het maakt niet uit of je een trouwe fan bent die de boeken al meerdere keren heeft gelezen of dat je net begint aan je avontuur met Harry, Hermelien en Ron – er is altijd ruimte voor meer magie in je boekenkast.

Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in mijn winkel!

Met magische groeten,

Leen

Verrijk je geest: een reis door de wijsheid van het Oosten

In een tijd waarin rusteloosheid en innerlijke onrust ons allen lijken te achtervolgen, biedt De Kaft een uitweg, een weg naar de sereniteit van het Oosten. Onze nieuwste aanwinsten, een collectie van Oosterse filosofieën, beloven een reis naar diepere inzichten en vrediger gemoedsrust.

Het Taoïsme, met zijn eenvoudige maar diepgaande filosofie van overgave aan de natuurlijke loop van het leven, nodigt ons uit om te vertrouwen op het ritme van het bestaan zelf. De Tao Te Ching leert ons dat loslaten vaak de sleutel is tot echte vrijheid en vrede.

En dan het Boeddhisme, een pad dat ons leidt naar verlichting en mededogen. In de geschriften van de Dhammapada vinden we praktische raadgevingen voor het vinden van innerlijke rust te midden van het tumult van het dagelijkse bestaan. Mindfulness, compassie en begrip voor het lijden van onszelf en anderen zijn hierin sleutelbegrippen.

Onze collectie omvat werken voor zowel de beginner als de ervaren reiziger op het pad van zelfontdekking. Of je nu op zoek bent naar een dieper begrip van de Oosterse filosofieën of gewoon naar inspiratie snakt voor een leven in balans, deze boeken beloven een onschatbare bron van wijsheid.

Wees echter gewaarschuwd: deze juweeltjes van wijsheid vinden gretig aftrek. Met hun vermogen om harten te raken en geesten te verlichten, zijn ze snel uitverkocht. Dus wees niet terughoudend – stap binnen bij De Kaft en laat je meevoeren op een reis naar innerlijke vrede en verlichting.

Ontdek de schatten die wachten in onze collectie van Oosterse filosofieën. Verrijk je geest, voed je ziel en omarm de tijdloze lessen van het Oosten.

Verdiep je in de menselijke saga: De complete reeks ‘Mijn Strijd’ van Knausgard nu beschikbaar bij De Kaft!

Stap binnen in het grenzeloze universum van de menselijke ervaring met de complete reeks ‘Mijn Strijd’ van Karl Ove Knausgard, nu beschikbaar bij De Kaft! Voor degenen die hunkeren naar literaire ontdekkingen en de diepste krochten van de menselijke psyche willen verkennen, is deze reeks een must-read.

Een meesterlijke exploratie van het alledaagse:

In zes omvangrijke delen neemt Knausgard ons mee op een epische reis door zijn eigen leven, waarbij hij de grens tussen fictie en realiteit vervaagt. Met ongekende eerlijkheid en een scherp oog voor detail onthult hij de kleine momenten en grootse emoties die ons mens maken. Van alledaagse beslommeringen tot existentiële crises, ‘Mijn Strijd’ is een monumentale exploratie van de menselijke conditie.

Een schrijfstijl zo authentiek als het leven zelf:

Wat deze reeks zo meeslepend maakt, is de onmiskenbare stijl van Knausgard. Zijn proza is rauw, ongepolijst en onverbloemd eerlijk. Hij schuwt geen enkel onderwerp, hoe triviaal of taboe het ook mag lijken. Door zijn vermogen om de meest alledaagse gebeurtenissen te transformeren tot universele ervaringen, trekt Knausgard de lezer diep in zijn wereld.

Een uitnodiging tot zelfreflectie:

Terwijl we bladzijde na bladzijde omslaan, dwingt ‘Mijn Strijd’ ons om te reflecteren op ons eigen leven. Het confronteert ons met onze angsten, verlangens en mislukkingen, en nodigt ons uit om de complexiteit van het menselijk bestaan te omarmen. Door Knausgard’s oprechte en vaak pijnlijke exploratie van zijn eigen leven worden we uitgedaagd om na te denken over het onze.

De tijdloze relevantie van ‘Mijn Strijd’:

Hoewel geworteld in de Noorse samenleving en cultuur, overstijgt ‘Mijn Strijd’ de grenzen van tijd en ruimte. De thema’s die Knausgard aanraakt – liefde, dood, identiteit, en alles daartussenin – zijn universeel en tijdloos. Zijn werk spreekt tot lezers over de hele wereld en zal dat nog vele generaties blijven doen.

Duik in:

Dus, waar wacht je nog op? Grijp het enige tweedehands exemplaar van de complete reeks ‘Mijn Strijd’ bij De Kaft en laat je meevoeren op een reis die je nooit zult vergeten. Bereid je voor om te lachen, te huilen, en vooral, om na te denken. Want zoals Knausgard ons laat zien, is het leven zelf de grootste bron van inspiratie.

Duik in de diepte van de realiteit: onze vernieuwde collectie waargebeurde verhalen, true Crime en reisverhalen!

Beste lezers,

Het is tijd om even uit de waan van fictie te stappen en de echte wereld te verkennen. Onze vernieuwde collectie biedt een breed scala aan echte verhalen, waarin de menselijke ervaring centraal staat. Geen opsmuk, geen franje, maar oprechte verhalen die je raken tot in het hart.

Stel je voor: een plank vol boeken die je meenemen naar plekken en situaties die echt hebben plaatsgevonden. Dit is geen literaire reis, maar een reis door de werkelijkheid, waar elke bladzijde een nieuw inzicht biedt in het leven van echte mensen.

Of je nu geïnteresseerd bent in true crime verhalen die je op het puntje van je stoel laten zitten, waargebeurde verhalen die je inspireren, of reisverslagen die je meenemen naar verre oorden, onze collectie heeft voor elk wat wils.

Laat me je een idee geven van wat je kunt verwachten:

  1. De schaduwzijde van de realiteit: Verken de donkere kanten van het menselijke bestaan met onze selectie true crime verhalen, die de rauwe werkelijkheid blootleggen achter de glanzende façade van de samenleving.
  2. Levens als spiegel van de ziel: Laat je ontroeren door de diepgaande verhalen van echte mensen in waargebeurde verhalen, die je laten zien dat het leven vol contradicties en verrassingen zit.
  3. Reizen naar de essentie: Ontdek de ware betekenis van avontuur met onze reisverslagen, die je meenemen naar verre oorden en je laten kennismaken met nieuwe culturen en perspectieven.

Dit is slechts een glimp van wat onze vernieuwde collectie te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Neem een boek van de plank, ga zitten en laat je meevoeren door de echte verhalen van echte mensen.

Met vriendelijke groeten,

Leen