Unieke antiquarische set: ‘Le livre des jours’

In de wereld van boekverzamelaars en geschiedenisliefhebbers zijn er zeldzame vondsten die echt opvallen. Eén zo’n parel is de unieke antiquarische set van ‘Verba dierum’ door Emilien Malingié. Deze bijzondere collectie, bestaande uit drie volumes, biedt een diepgaande blik op de gebeurtenissen in de Abdij van Sint-Pieter bij Gent en de Oostenrijkse Nederlanden gedurende de late 18e eeuw.

Historische achtergrond

‘Le livre des jours’ is een fascinerende kroniek die een nauwkeurige weergave biedt van opmerkelijke gebeurtenissen die zich afspeelden van 1779 tot 1790. Deze periode was een turbulente tijd in de geschiedenis van de Lage Landen, gekenmerkt door politieke en sociale veranderingen. Emilien Malingié, een religieus en secretaris van de abdij, documenteerde deze gebeurtenissen met oog voor detail en passie voor zijn omgeving.

De unieke set

Wat deze set extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een handgeschreven kopie uit circa 1900. Deze kopieën zijn zorgvuldig vervaardigd naar het oorspronkelijke achttiende-eeuwse manuscript, dat zich bevindt in de Universiteitsbibliotheek van Gent. De set bestaat uit drie volumes met harde kaft, elk in een formaat van 21 x 18 cm.

Bent u geïnteresseerd in deze unieke set, neem dan contact met me op voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Vriendelijke groet,

Leen

Eén opmerking over 'Unieke antiquarische set: ‘Le livre des jours’'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *